Avbytare: Pontus Andersson, Fredrik Odell, Carl Odell, André Andersson och Johannes Jönsson.

Pontus Andersson ut - Fredrik Odell in 45 min
Oliver Oliveros ut - Carl Odell in 76 min
Joel Jakobsson ut - André Andersson in 82 min

MATCHKOMMENTARER
Fjärde raka segern och avancemang till andraplats i serien. ÖT Smygehuk kom till spel med en rad förändringar sedan senast då Fredrik Sjöstedt och Martin Silvhed var avstängda efter utvisningar senast. Ponuts Andersson hade varit krasslig hela veckan och inledde på bänken. ÖT Smygehuk tog sig an BK Höllviken som nyss förlorade mot IFK Malmö med hela 0-8 och det är lätt hänt att det blir underskattning efter en sån förlust. Men ÖT Smygehuk var verkligen på hugget direkt från början. Klockan hade tickat fram till 1 minut och 15 sekunder när Philip Marklund tar sig in i Höllvikens straffområde och spelar bollen snett bakåt till Oliver Oliveros. Oliver vänder runt och placerar in 0-1 från nära håll och en drömstart för ÖT Smygehuk. Detta var Olivers 1:a seriemål i år. I den 13:e minuten bryter Christian Ahlström ett anfall och avancerar upp i banan. Christian går över mittlinjen och slår en fantastisk crossboll ut till vänster till Johan Hellström som vänder bort sin försvarare och går in i banan och skjuter ett skott som nästan slickar ribban. Nära där. I den 29:e minuten byts en hälseneskadad Sebastian Kristensson ut och in kommer Pontus Andersson. I den 30:e minuten har ÖT Smygehuk ett fantastiskt fint långt anfall där till slut Pontus Andersson på högersidan snyggt krossar över till vänster till Philip Marklund som tar ner. Philip slår ett inlägg som nickas bort av Höllviken och bollen dimper ner 25-30 meter från mål där Adam Norén får på en praktträff på volley och bollen far in i mål i det bortre krysset till 0-2. Ett vackert mål! Detta var Adams 1:a seriemål i år. I den 44:e minuten kommer Höllviken runt på högerkanten och ett inlägg slås. Vid straffpunkten dyker en Höllvikenforward upp och skjuter direkt men Izzettin Adigüzel gör en finfin räddning och får ut bollen till hörna. ÖT Smygehuk går till pausvila med en 0-2 ledning. Pontus Andersson kände sig inte bra så Fredrik Odell ersatte honom i paus. Höllviken börjar den andra halvleken allra bäst. I den 49:e minuten skjuter man ett lobbskott/pass från 25 meter som turligt för oss tar i överliggaren. I den 51:a minuten gör Izzettin Adigüzel en bra räddning på ett skott från nära håll. I den 59:e minuten driver Philip Marklund upp bollen och slår en perfekt genomskärare till Johan Hellström på vänsterkanten. Johan är hyfsat fri men passar osjälviskt i sidled till en helt ren Sebastian Lindahl som enkelt kan raka in 0-3. Detta var Sebastians 4:e seriemål i år. I den 62:a minuten slår Höllviken en långboll in i vårt straffområde där en Hollvikenforward går upp i nickduell med Izzettin Adigüzel. Höllvikenspelaren vinner duellen och bollen tar i ribban igen och ÖT Smygehuk försvaret kan rensa undan. I den 70:e minuten kommer Oliver Oliveros fram fint i Höllvikens straffområde och blir fälld två gånger, dock utan åtgärd från domaren... I den 74:e minuten slår Höllviken en hörna mot första stolpen där en Höllvikenspelare sätter fram pannan och nickar in reduceringen till 1-3. I den 78:e minuten startar Adam Norén en kontring där han driver upp bollen och med en perfekt yttersida friställer han nyss inbytte Carl Odell. Carl verkar ta lite för god tid på sig och försvararen hinner ikapp honom men Carl vänder bort försvararen och spelar snett bak till en fri Sebastian Lindahl som enkelt kan slå in sitt andra mål för dagen fram till 1-4. Detta var Sebastians 5:e seriemål i år. I den 83:e minuten gör Izzettin Adigüzel en fin räddning på ett skott. I den 84:e minuten kontrar Höllviken när man kommer ner på högerkanten och spelar bollen snett bakåt där en Höllvikenforward skjuter direkt och reducerat till 2-4. I den 90:e minuten skjuter Höllviken i stolpen efter en hörna. Matchen slutar 2-4 och ÖT Smygehuk bärgade sig 4:e raka seger. I nästa match väntar BK Olympic i DM 16-delsfinal på onsdagen den 15:e maj klockan 19:00 på Smygehamns IP.